Prehistorie tot Merovingers in Jubelpark

Ga naar beneden

Prehistorie tot Merovingers in Jubelpark

Bericht  Grendel op vr 05 feb 2010, 01:52

Naar goede gewoonte pakt het Jubelparkmuseum ook dit jaar uit met een groot gezinsfeest tijdens het eerste weekend van de Krokusvakantie. Op zondag 14 Sprokkelmaand (feb.) worden ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen verwacht in het museum voor een afspraak met onze verre verre voorouders en hun leefwereld. Van de alleroudste prehistorische vondsten tot de sieraden, werktuigen, het eetgerei en de wapens van de Gallo-Romeinen en Merovingers zijn te bewonderen in de verzamelingen Prehistorie, Gallo-Romeinen en Merovingers. Maar er is meer: een gevarieerd programma blaast dat verre verleden leven in. Gedurende de hele dag kunnen groot en klein de onlangs vernieuwde zalen ontdekken, luisteren naar verhalen en deelnemen aan allerlei workshops. Er zijn ook demonstraties: onder meer het maken van vuur met vuursteen, het inbakeren van baby’s volgens de Gallo-Romeinse traditie, het bewerken van silex, het weven op een Merovingisch weefgetouw of het werpen van de fransisca, een Merovingische werpbijl. Jan Marmenout, een specialist inzake zeer oude en etnische muziek, geeft voorstellingen waarbij hij stenen bespeelt, en geeft hierover ook een workshop. Twee lezingen openen de dag. In het Nederlands licht Tom Verschaffel van de KU Leuven de populaire en visuele voorstelling toe van het nationale verleden in de 19de en 20ste eeuw. In het Frans geeft Liliane Plouvier, co-auteur van het historische kookboek, Festins mérovingiens, een uiteenzetting over de recepten van de Merovingische keuken. Een signeersessie door striptekenaars Rosinski (Thorgal) staat eveneens op het programma. Tussen twee activiteiten in is het mogelijk de honger te stillen en de dorst te lessen in de bar of het restaurant van het museum. Het restaurant Midi 50 zet voor de gelegenheid ‘Everzwijn met honing à la Obelix’ op het menu. Het volledige programma met alle activiteiten vind je op kmkg.be Prijs: € 7 / € 6 / € 3,50 / gratis -13 in familieverband (toegang museum + activiteiten inbegrepen) € 19 (gezinsticket: 2 volwassenen + 2 kinderen) Info en reserveren: Inschrijven voor de activiteiten kan alleen de dag zelf en ter plaatse. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, kunt u maximum voor 2 activiteiten tegelijk inschrijven. Indien er nog plaats is bij aanvang, kunt u natuurlijk alsnog aansluiten. Alleen voor de workshop ’Aan tafel met Childerik en co.’ om 10:30 kunt je op voorhand inschrijven. Meer info: of ecd@kmkg.be.

Bron: http://www.archeonet.be

_________________
„Er muoz gelîchsame die leiter abewerfen, sô er an ir ufgestigen ist.” - Meister Eckhart
avatar
Grendel
Erfwacht

Man Aantal berichten : 1896
Woonplaats : Turholt
Registration date : 02-02-09

Profiel bekijken http://www.hagal.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Prehistorie tot Merovingers in Jubelpark

Bericht  Irminiaz op za 06 feb 2010, 17:13

Aan tafel met Childerik
Beter!

Gaat iemand hierheen?

_________________
"Zou ik Aarde niet loven? Zij draagt, spijst, zij koestert en dekt. Leven is goed en dood is goed. Ikzelf ben aarde, al stroomt in mijn bloed iets zuivers van Zon."
- René de Clercq (De Leeuwerik)

"Aus Dingen, denen wir ungerührt vorübergehen, weht uns, wenn wir ihren Hauch zu fühlen vermögen, noch die fernste Vorwelt entgegen. Wer seine Heimat liebt, muss sie auch verstehen wollen; Wer sie verstehen will, überall in ihre Geschichte zu dringen suchen" - Jakob Grimm
avatar
Irminiaz
Hagal-Getrouwen

Man Aantal berichten : 1437
Woonplaats : Oud-Ingveonenland
Registration date : 02-02-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Prehistorie tot Merovingers in Jubelpark

Bericht  Sibbevader op za 06 feb 2010, 17:36

Irminiaz schreef:
Aan tafel met Childerik
Beter!

Gaat iemand hierheen?

't Is Carnaval alhier .... en ik moet hier met de Sibbe vieren ... hutsepot en jenever !

_________________
Als wachter over recht en wet stelt men de boom aan de grens van de gemeente; hij moet als een vertegenwoordiger van de hoogste rechter, het veld behoeden en de boosdoeners tegenhouden. Daarom bestraft men de boomschender als een rover of moordenaar: wie de kruin van een groene boom afslaat, zal op zijn stam het hoofd afgeslagen worden, en wie zijn wortels schendt, zal het zijn eigen voeten ervoor boeten.

¨
avatar
Sibbevader
Erfwacht

Man Aantal berichten : 3028
Woonplaats : Midgaard
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken http://hagal.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Prehistorie tot Merovingers in Jubelpark

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum