Erfgoed Vlaanderen

Ga naar beneden

Erfgoed Vlaanderen

Bericht  Adelbert op di 02 jun 2009, 14:53

http://www.erfgoed-vlaanderen.be/

Erfgoed Vlaanderen, toekomst voor ons verleden
Vlaanderen mag terecht trots zijn op zijn onroerend erfgoed: van kastelen tot arbeidershuisjes, van abdijen tot industriële gebouwen, van cultuurlandschappen tot archeologische sites. Elk van die plaatsen bevat een schat aan informatie over ons verleden en vertelt een onverwacht verhaal over vandaag. Veel monumenten hebben echter een onzekere toekomst en dreigen verloren te gaan. Om hun toekomst te verzekeren, werd in 1994 Erfgoed Vlaanderen opgericht. Wij zetten ons, samen met het grote publiek, in voor het bedreigde onroerende erfgoed in Vlaanderen.
Wij doen dit op twee manieren: door te zorgen voor een kwaliteitsvol en toekomstgericht beheer én door het publiek te laten kennismaken met het erfgoed. De restauratie van een monument houdt altijd een gepaste bestemming in, die vertrekt vanuit de historische waarde van het gebouw. Tegelijk kiezen we voor een hedendaagse invulling. We creëren waar nodig ook de geschikte middelen om een site open te stellen voor het publiek: rondleidingen, publicaties, activiteiten … Zo garanderen we onze bezoekers een echte belevenis.
Momenteel beheren en ondersteunen wij 13 monumenten in Vlaanderen. Voor meer info volstaat een klik op het monument van jouw keuze. Je kan ook zelf meewerken aan een nieuwe toekomst voor deze monumenten. Je kan ons steunen door lid te worden van onze vereniging. Klik links op ‘lid worden’ en je vindt meteen alle informatie over de voordelen van zo’n lidmaatschap.
Erfgoed Vlaanderen is een open huis: contacteer ons gerust met vragen over onze sites of onze werking, wij helpen u met plezier verder. En vooral: geniet met volle teugen van al het moois dat ons erfgoed te bieden heeft!
Erfgoed Vlaanderen
Erfgoedhuis Den Wolsack
Oude Beurs 27
2000 Antwerpen
T 03 212 29 70
F 03 212 29 75
E info@erfgoed-vlaanderen.be

Adelbert

Man Aantal berichten : 1916
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum