Belgen worden groter en dikker

Ga naar beneden

Belgen worden groter en dikker

Bericht  Grendel op do 26 feb 2009, 10:49

Sibbevader schreef:De Belgen worden almaar groter en dikker
De Belgen worden groter en dikker. Sinds 2002 zijn ze gemiddeld een halve centimeter groter geworden en 800 gram zwaarder. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.
De Nederlandse vrouwen wegen het zwaarst
(foto PhotoNews)

Mannen in ons land zijn gemiddeld 176 centimeter lang en ze wegen 79 kilo, bij vrouwen is het gemiddelde 164 centimeter en 66 kilo.

Ook andere Europeanen worden groter. Volgens Mathieu Roelandts, van het laboratorium voor Antropogenetica van de Vrije Universiteit Brussel is dat logisch en is de stijging vooral te wijten aan verbeterde sociale en levensomstandigheden.

"De voeding, de levenskwaliteit en ook de hygiëne die over de jaren is toegenomen, heeft ervoor gezorgd dat al sinds het begin van de 20e eeuw de lengte gestadig toeneemt", zegt Roelandts.
België in het midden in vergelijking met Europa

In vergelijking met de rest van Europa staat België ongeveer in het midden. Mensen uit het noorden zijn nog altijd groter dan die uit het zuiden.

Nederlanders zijn de grootste van alle Europeanen. De gemiddelde lengte voor de man is er 181 centimeter en 168 centimer bij de vrouwen. De Nederlandse vrouwen wegen ook het zwaarst met 69 kilogram.

De Nederlandse mannen worden op gewicht geklopt door de Luxemburgers, de Denen, de Slovenen en de Kroaten. Deze laatste spannen de kroon met 84 kilogram.

Het grootste verschil tussen de geslachten is te vinden in Ierland. Daar weegt een man 81 kilogram voor 177 centimeter en een vrouw 64 kilogram voor 162 centimeter.Bron: http://www.vrtnieuws.net/nieuwsnet_master/versie2/nieuws/details/070103Gemiddeldebelg/index.shtml
avatar
Grendel
Erfwacht

Man Aantal berichten : 1896
Woonplaats : Turholt
Registration date : 02-02-09

Profiel bekijken http://www.hagal.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum