Steunpunt Levend Erfgoed

Ga naar beneden

Steunpunt Levend Erfgoed

Bericht  Irminiaz op wo 30 maa 2011, 08:08

De huidige ver doorgedreven industrialisatie en specialisatie in de moderne landbouw, zorgt voor een genetische verschraling van onze huisdierrassen. De oude rassen passen niet meer in deze landbouw en verdwijnen uit het straatbeeld. Slechts enkele gespecialiseerde en hoogproductieve rassen blijven over.
Daarnaast drijven diverse 'modetrends' bij de hobbyfokkers heel wat neerhofrassen naar de gevarenzone. Vele 'oude' rassen van landbouw- en neerhofdieren zijn reeds verdwenen, vele andere staan op het punt te verdwijnen.

Steunpunt Levend Erfgoed komt op voor het bewaren van onze oude en streekeigen rassen. Niet alleen kippen, kalkoenen, eenden, ganzen, duiven, konijnen en honden, maar ook schapen, geiten, varkens, runderen en paarden dragen onze zorgen weg. Reeds meer dan vijftien jaar ijvert Steunpunt Levend Erfgoed voor dit doel. Wij brengen de problematiek rond oude huisdierrassen weer onder de aandacht. Steunpunt Levend Erfgoed organiseert manifestaties om onze rassen in de kijker te plaatsen en neemt deel aan diverse tentoonstellingen en beurzen en organiseert fokprogramma's. Als lid bent u natuurlijk steeds welkom. Een groeiend ledenaantal maakt het immers mogelijk om op een degelijke manier onze rassen te beschermen en ze te bewaren voor de toekomst!

Het dagelijks bestuur staat in voor de algemene leiding van Steunpunt Levend Erfgoed. De bestuursleden stippelen het beleid van SLE uit en leggen de budgetten hiervoor vast. Zij zijn verantwoordelijk voor het ledentijdschrift De Ark, voor de uitwerking van de jaarlijkse Levend Erfgoed expo, voor deelname aan manifestaties waarop SLE wordt uitgenodigd en voor het financiële beleid van de vereniging. Daarnaast onderhouden de leden van het dagelijks bestuur contacten met diverse instanties en overheden die van belang kunnen zijn voor de instandhouding van ons Levend Erfgoed. Ook de uitwisseling en de coördinatie tussen de verschillende werkgroepen vindt plaats binnen het dagelijks bestuur.

http://www.sle.be/

_________________
"Zou ik Aarde niet loven? Zij draagt, spijst, zij koestert en dekt. Leven is goed en dood is goed. Ikzelf ben aarde, al stroomt in mijn bloed iets zuivers van Zon."
- René de Clercq (De Leeuwerik)

"Aus Dingen, denen wir ungerührt vorübergehen, weht uns, wenn wir ihren Hauch zu fühlen vermögen, noch die fernste Vorwelt entgegen. Wer seine Heimat liebt, muss sie auch verstehen wollen; Wer sie verstehen will, überall in ihre Geschichte zu dringen suchen" - Jakob Grimm
avatar
Irminiaz
Hagal-Getrouwen

Man Aantal berichten : 1437
Woonplaats : Oud-Ingveonenland
Registration date : 02-02-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum