Informatienamiddag immaterieel cultureel erfgoed

Ga naar beneden

Informatienamiddag immaterieel cultureel erfgoed

Bericht  Sibbevader op za 07 feb 2009, 19:51

Informatienamiddag immaterieel cultureel erfgoed

UNESCOOp vrijdag 13 Sprokkelmaand (feb.) 2009 organiseert het agentschap Kunsten en Erfgoed in samenwerking met FARO. Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, een informatienamiddag over de UNESCO-conventie voor de bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed (2003) en het Vlaamse reglement immaterieel cultureel erfgoed.

De “Convention for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage” (17/10/2003) van UNESCO wordt momenteel wereldwijd uitgevoerd. In Zomermaand (jun.) 2008 werd de UNESCOconventie met het goedkeuren van de operationele richtlijnen volledig geactiveerd. Net als vele andere landen en regio’s in de wereld, zet ook de Vlaamse Gemeenschap zich in om deze conventie uit te voeren en het beleid daarop te inspireren.

Net zoals in 2008, is er vanaf Sprokkelmaand (feb.) 2009 weerom een reglement van kracht dat zich op de bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen en op de Representatieve Lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid (UNESCO) richt. Daarnaast bereidt het agentschap Kunsten en Erfgoed een duurzaam beleid voor het immaterieel cultureel erfgoed voor.

Op vrijdag 13 Sprokkelmaand (feb.) 2009 organiseert het agentschap Kunsten en Erfgoed in samenwerking met FARO. Vlaams Steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, een informatiedag. Bijzondere gast is dr. Rieks Smeets. Tot 2008 was hij het hoofd van de afdeling Immaterieel Erfgoed van UNESCO. Hij stond mee aan de wieg van de conventie en begeleidde het hele proces binnen UNESCO Parijs tot en met de aanvaarding van de operationele richtlijnen. Hij is wellicht de best geïnformeerde persoon op aarde over de conventie.

Op deze informatienamiddag krijgt u naast informatie over de UNESCO-conventie en het Vlaamse reglement immaterieel cultureel erfgoed ook allerlei praktische tips mee over hoe u aan de slag kan gaan en bij wie u terecht kan voor meer informatie Elke deelnemer ontvangt een informatiemap met de tekst van de conventie van 2003, de
operationele richtlijnen, het nieuwe Vlaamse reglement met bijkomende uitleg, enkele publicaties met achtergrondinformatie over de conventie en een informatiedossier met webadressen, titels van bruikbare publicaties en adressen van organisaties die hulp kunnen bieden.

Meer informatie over het programma vindt u op de kalenderpagina.

Praktisch

Auditorium De Priem, Priemstraat 51, 1000 Brussel. Een wegbeschrijving vindt u op
de website.

Deze informatienamiddag is gratis. Voor een vlot verloop van de organisatie vragen we u om u uiterlijk op 11 Sprokkelmaand (feb.) via e-mail aan te melden bij birgit.geudens@faronet.be

Bron

_________________
Als wachter over recht en wet stelt men de boom aan de grens van de gemeente; hij moet als een vertegenwoordiger van de hoogste rechter, het veld behoeden en de boosdoeners tegenhouden. Daarom bestraft men de boomschender als een rover of moordenaar: wie de kruin van een groene boom afslaat, zal op zijn stam het hoofd afgeslagen worden, en wie zijn wortels schendt, zal het zijn eigen voeten ervoor boeten.

¨
avatar
Sibbevader
Erfwacht

Man Aantal berichten : 3028
Woonplaats : Midgaard
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken http://hagal.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Informatienamiddag immaterieel cultureel erfgoed

Bericht  Adelbert op di 10 feb 2009, 09:50

Klinkt zéér interessant. Helaas heb ik dan een afspraak met mijn promotor omtrent mijn stage.

Adelbert

Man Aantal berichten : 1916
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum