'Egel zal einde van de eeuw niet halen'

Ga naar beneden

'Egel zal einde van de eeuw niet halen'

Bericht  Sibbevader op zo 19 sep 2010, 07:38

'Egel zal einde van de eeuw niet halen'

12 Herfstmaand (sep.) 2010 - De egel is met uitsterven bedreigd. Het zoogdier zal het einde van de eeuw wellicht niet halen. Zo waarschuwt Jenny Kleve, de directeur van Egelbescherming Nederland. Volgens de vrouw worden er steeds meer gewonde en zieke egels aangetroffen. Het aantal dieren dat dood wordt aangetroffen, zit wel in een dalende lijn wat dan weer wijst op een kleinere populatie. Het valt Kleve ook op dat meer en meer egels ziektebeelden hebben die lijken op kanker.


Volgende week vindt in Nederland het Nationale Egelweekend plaats. ''Ik hoop dat mensen in de opvangcentra komen kijken naar dit fantastische dier'', klinkt het. ''De egel is een prehistorisch dier dat al rond liep in de tijd van de dinosaurussen en dat dier moeten wij beschermen.''

Bite Back

_________________
Als wachter over recht en wet stelt men de boom aan de grens van de gemeente; hij moet als een vertegenwoordiger van de hoogste rechter, het veld behoeden en de boosdoeners tegenhouden. Daarom bestraft men de boomschender als een rover of moordenaar: wie de kruin van een groene boom afslaat, zal op zijn stam het hoofd afgeslagen worden, en wie zijn wortels schendt, zal het zijn eigen voeten ervoor boeten.

¨
avatar
Sibbevader
Erfwacht

Man Aantal berichten : 3028
Woonplaats : Midgaard
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken http://hagal.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum