Beveren heeft geen interesse in Hof ter Walle

Ga naar beneden

Beveren heeft geen interesse in Hof ter Walle

Bericht  Sibbevader op di 20 apr 2010, 07:38

Beveren heeft geen interesse in Hof ter Walle

Het is nog niet duidelijk welke bestemming de historische hoeve Hof ter Walle in Kieldrecht zal krijgen. De hoeve werd onlangs gered van de sloophamer. Het gemeentebestuur van Beveren heeft laten verstaan geen interesse te hebben in het oude gebouw. Volgens burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) is het aan het Vlaams gewest om initiatief te nemen voor de restauratie en herbestemming van de hoeve.

De redding van Hof ter Walle heeft heel wat voeten in de aarde gehad. De hoeve moest gesloopt worden omdat ze aan de rand ligt van een natuurcompensatiegebied. Al twee maal stond de sloop gepland, maar door massaal protest werd die telkens tegengehouden. Tot minister Bourgeois vorige maand besloot om de hoeve dan toch te beschermen.

Ondertussen waren er wel al onherstelbare vernielingen aan het gebouw toegebracht. Zo moeten er dringend enkele beschermingsmaatregelen komen voor de 18de-eeuwse schuur waarvan het dak helemaal werd weggenomen. Om die reden vroeg gemeenteraadslid Marleen Coucke (VB) aan het Beverse schepencollege om mee te zoeken naar een bestemming voor het waardevolle erfgoed.

Burgemeester Marc Van de Vijver liet daarop verstaan dat de gemeente op geen enkele manier betrokken partij is in het dossier. Volgens de burgemeester moet het Vlaams gewest initiatief nemen. “Wij hebben enkel een negatief advies gegeven voor de sloop, maar het is aan het Vlaams gewest om een nieuwe bestemming te zoeken”, stelt hij.

Tijdens de gemeenteraad klonk er ook kritiek op de manier waarop er was omgegaan met het sloopafval van andere hoeves in Kieldrecht. “Er werd een vuur aangelegd om een deel van het materiaal in vlammen te laten opgaan. Het kan toch niet dat een aannemer, betaald door de Vlaamse overheid, illegaal afval opstookt”, reageert gemeenteraadslid Karl Westerlinck (VB).

Vilt

_________________
Als wachter over recht en wet stelt men de boom aan de grens van de gemeente; hij moet als een vertegenwoordiger van de hoogste rechter, het veld behoeden en de boosdoeners tegenhouden. Daarom bestraft men de boomschender als een rover of moordenaar: wie de kruin van een groene boom afslaat, zal op zijn stam het hoofd afgeslagen worden, en wie zijn wortels schendt, zal het zijn eigen voeten ervoor boeten.

¨
avatar
Sibbevader
Erfwacht

Man Aantal berichten : 3028
Woonplaats : Midgaard
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken http://hagal.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum