Week van de Aarde 2010

Ga naar beneden

Week van de Aarde 2010

Bericht  Sibbevader op vr 09 apr 2010, 12:16

Week van de Aarde 2010

De Week van de Aarde wordt op gang getrokken met een nationaal startevenement 'Walk for nature' op 18 Grasmaand (apr.), georganiseerd door Natuurpunt, Natuurpunt Oost-Brabant en Velpe-Mene, Bond Beter Leefmilieu, Velt, JNM en Pasar in Meldert (Hoegaarden).


Aanrader voor iedereen met een hart voor biodiversiteit is het symposium ‘Regionale inzet in een Europees perspectief’ met lokale en internationale sprekers op de Walk for Nature. Plaats en datum van afspraak: zondag 18 Grasmaand (apr.) om 10u in de Orangerie van het Kasteel van Meldert, Waverse Steenweg 1, 3320 Meldert-Hoegaarden. Er zijn 200 plaatsen beschikbaar. Gelieve dan ook je aanwezigheid te bevestigen bij Natuurpunt Oost-Brabant, tel 016 25 25 19 of christine.daenen[a]natuurpunt.be.

Met de slogan 'Iedereen in beweging voor een rijke natuur' slaat de milieubeweging in 2010 de handen in elkaar met enkele socio-culturele verenigingen, zoals Pasar en ATB De Natuurvriendenom zoveel mogelijk verenigingen, lokale overheden, scholen en individuele burgers in beweging te zetten voor het behoud van de biodiversiteit.Iedereen kan zijn steentje bijdragen voor een rijke natuur door:

* deel te nemen aan de nationale starthappening 'Walk for Nature' van Natuurpunt Oost-Brabant en Velpe-Mene en lokale biodiversiteitsactiviteiten
* een leuke natuurbelevings- of beschermingsactiviteit te organiseren tijdens Week van de Aarde (bij voorkeur op 25/04)
* tijdens Week van de Aarde in de lessen aandacht te besteden aan de natuur om ons heen
* charter voor biodiversiteit te ondertekenen

Deze en andere acties rond biodiversiteit worden mogelijk gemaakt door de campagnepartners van Week van de Aarde: Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Natuurpunt Educatie, Velt, JNM, WWF, Greenpeace, Vereniging voor Bos in Vlaanderen, Limburgse Milieukoepel en West-Vlaamse Milieufederatie, Pasar en ATB De Natuurvrienden.

BBL

_________________
Als wachter over recht en wet stelt men de boom aan de grens van de gemeente; hij moet als een vertegenwoordiger van de hoogste rechter, het veld behoeden en de boosdoeners tegenhouden. Daarom bestraft men de boomschender als een rover of moordenaar: wie de kruin van een groene boom afslaat, zal op zijn stam het hoofd afgeslagen worden, en wie zijn wortels schendt, zal het zijn eigen voeten ervoor boeten.

¨
avatar
Sibbevader
Erfwacht

Man Aantal berichten : 3028
Woonplaats : Midgaard
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken http://hagal.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum