Kit Kat bedreigt orang-oetan

Ga naar beneden

Kit Kat bedreigt orang-oetan

Bericht  Sibbevader op zo 21 maa 2010, 09:31

'Kit Kat bedreigt orang-oetan'

17 Lentemaand (maa.) 2010 - Het bedrijf Nestlé is een van de oorzaken die het regenwoud van de orang-oetan bedreigt. Dat stelt Greenpeace in een rapport. Ze gebruiken palmolie van een producent die steeds grotere delen van het regenwoud vernietigt.

Voor producten als Kit Kat gebruikt het voedingsmiddelenconcern Nestlé onder meer palmolie van Sinar Mas, de grootste palmolieproducent van Indonesië. Deze groep slokt steeds meer regenwoud en veenmoeras op. Het gaat om gebieden die enorme hoeveelheden CO2 vasthouden, dat nu in de atmosfeer vrijkomt. De tropische bossen zijn ook het leefgebied van de met uitsterven bedreigde orang-oetan, zegt Greenpeace.

Banden
Nestlé verwerkt 320.000 ton palmolie in een waaier van producten, waaronder Kit Kat, aldus de milieuorganisatie. Hun rapport komt er na verscheidene pogingen van Greenpeace om Nestlé ervan te overtuigen zijn banden met Sinar Mas te verbreken. Andere grote bedrijven als Unilever en Kraft hebben hun contracten met de groep wel opgezegd.

Kit Kat
Om Nestlé onder druk te zetten, voert Greenpeace een onlinecampagne waarbij het webfilmpje "Have a break" illustreert wat een "break" met Kit Kat echt betekent. "Wanneer je in een Kit Kat-reep bijt, neem je eigenlijk een hap uit het Indonesische regenwoud, dat essentieel is voor het overleven van de orang-oetan. Nestlé moet de orang-oetan een break geven", zegt An Lambrechts, die bij Greenpeace België de bossencampagne leidt.

Indonesië
Indonesië is een van de landen waar de ontbossing snel om zich heen grijpt. Een belangrijke oorzaak zijn de palmolieplantages. Daardoor heeft Indonesië de op twee na grootste uitstoot van broeikasgassen ter wereld, na China en de Verenigde Staten. (belga/gb)

Bite Back

_________________
Als wachter over recht en wet stelt men de boom aan de grens van de gemeente; hij moet als een vertegenwoordiger van de hoogste rechter, het veld behoeden en de boosdoeners tegenhouden. Daarom bestraft men de boomschender als een rover of moordenaar: wie de kruin van een groene boom afslaat, zal op zijn stam het hoofd afgeslagen worden, en wie zijn wortels schendt, zal het zijn eigen voeten ervoor boeten.

¨
avatar
Sibbevader
Erfwacht

Man Aantal berichten : 3028
Woonplaats : Midgaard
Registration date : 31-01-09

Profiel bekijken http://hagal.be

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum